dijous, 4 d’abril del 2013

Cria de foca

Resulta que aquesta setmana, justament el dia de la Mona va ser l'aniversari d'una personeta de la família. 5 anys! No està gens malament eh? I el dumenge doncs ho celebrarem

Així que he psoat fil a l'agulla (bueno, de fet he posat llana al ganxet) i pim-pam-pum he fet una bonica i abraçable cria de foca.

Les foques són mamífers carnívors adaptats a la vida aquàtica, molt emparentades amb els lleons marins, però amb les potes de darrere no funcionals per a caminar. Aquesta monada blanquíssima d'amigurumi seria una foca de Groenlàndia (o foca arpa) petitona, ja que nomes tenen aquesta pinta durant els primers 15 dies de vida. Després mentre els canvia el pelatge la mare se'n va a menjar i a partir d'aquell moment s'han d'espavilar soles (i jo vivint amb mons pares...).

Foca arpa cortesia de viquipèdia

Fins fa pocs anys molts caçadors aprofitaven que aquestes cries no tenien por de la gent i estaven mes soles que la una per a endur-se-les i fer una carnisseria per aconseguir la seva pell. Però aquesta segur que estarà molt i molt ben cuidada!

Impossible enfadar-se amb una foca no?

Holaaaa!

Este lunes fue el cumple de una pequeña familiar. 5 años! Y el domingo vamos a celebrarlo.

Así que he puesto la lana en el ganchillo y pim-pam-pum una bonita y abrazable foca.

La focas son mamíferos carnívoros adaptados a la vida acuática. Esta monada blanquita és en concreto una cria de foca arpa o foca de Groenlàndia. Son esas de las fotos, que se ve que son blancas durante los 15 primeros días de vida. Desprués empieza a cambiar-les el pelo y sus madres las dejan solas para que espabilen (y yo aún viviendo en casa de mis padres).

Antes se cazaba a esas crias por las pieles, pero estoy segura que a esta pequeña foca la van a cuidar muy bien.



Una abraçada a tots/es els/les que em llegiu!
Un abrazo a todos/as los lectores/as!

1 comentari:

  1. Quina monada!! Mira que així d'entrada no sóc el que es diu un gran animalista, però quin greu em sap que aquestes pobres cries fossin assassinadas per uns salvatges que aprofitaven la seva inocència.

    ResponElimina